Zoeken in deze blog

dinsdag 21 oktober 2014

Rode kool met appel


Rode kool, op deze manier bereid hoort voor mij echt bij de winter, stoofvlees en, natuurlijk, rode wijn!

1 rode kool
2 laurierblaadjes
1,5 dl water
1 el stroop
1,5 tl zout
1 kaneelstokje
2 jeneverbessen
5 kruidnagels, echt 5
wat peper uit de molen
2 cox appels
1 anijsblokje (die van voor na het schaatsen in de warme melk!)

Verwijder de buitenste twee bladeren van de kool, snijd in vieren en verwijder de kern. Schaaf de kool, dat gaat het makkelijkst in de keukenmachine. Doe de kool met de andere ingredienten, behalve de appels en het anijsblokje in een pan. Let er op dat je onthoudt hoeveel kruidnagels en jeneverbessen je in de kool kiept! Straks ga ik je namelijk vragen dat er weer uit te vissen. Hoe dan, zul je je afvragen met beslagen contactlezen boven die pan. Nou gewoon doen, want het is echt heel slecht voor je eetlust om op een kruidnagel te bijten!

Laat het op laag vuur met de deksel op de pan een uur pruttelen. Roer af en toe om.

Snij de geschilde appels in blokjes en roer met het anijsblokje door de rode kool, laat nog een half uurtje met de deksel schuin op de pan wat vocht verdampen.

Vis nu dus de kruidnagels, laurier en jeneverbessen er uit!

Heerlijke herfstgeuren in je huis!

Fotografie: Claudine Hoogerheijde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten