Ingredienten voor 2 volwassenen:
Scheutje olijfolie40 gram roomboter
2 teentjes knoflook
4 sjalotjes
700 gram gemengde paddenstoelen
paar takjes verse tijm
40 gram bloem
1 el tomatenpuree
300 ml melk
glas rode wijn
1 groentenbouillontablet opgelost in 100 ml heet water
eventueel meer heet water
lente ui
Bereiding:
Plet, pel en hak de knoflook en snijd de sjalotjes, maar niet té fijn. Verhit in een grote pan, ik zou het in een hele grote crueset pan doen, of anders een grote koekenpan, de olie en doe even later de boter erbij.
Begin met het glazig bakken van de uitjes met een snufje zout en voeg ook weer even later de knoflook toe. Dat moet, omdat de knoflook snel verbrandt en verkleurt en allemaal gedoe. Voeg dan de paddenstoelen toe die je zo mag snijden als je zelf wilt, in niet te dunne plakjes, in parten, de oesterzwammen doormiddengescheurd. Beetje zo.
Roerbak de paddenstoelen tot ze iets kleuren en voeg de bloem toe. Bak de bloem op laag vuur al roerend gaar. In het geval je nooit een roux hebt gemaakt, niet in panier raken nu, komt goed! Voeg de tomatenpuree en de afgeriste tijmblaadjes toe en roer de melk erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Voeg langzaam al roerend de rode wijn en de bouillon toe. Om de saus iets minder dik te maken kun je nog meer water toevoegen. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Garneer met een heleboel in ringen gesneden lente ui.
Net als voor de meeste recepten geldt, zet alles van te voren klaar! Werkt zo lekker!
Volgens mij is dit lekker met zowel, rijst als aardappelpuree en pasta! Bij alles dat lijkt op ragout maak ík vanzelf doperwtjes.
Mmmmm lekker glas rode wijn erbij.. bijvoorbeeld de Grain de Folie 2013, verkrijgbaar bij Mijn Hemel in Hilversum
Open haard aan...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten