Zoeken in deze blog

zaterdag 10 november 2012

Bleekselderij

Bleekselderij is met een gesnipperd uitje en knoflook de goede en gezonde basis voor heel veel gerechten, van pastasaus tot soep. Om te voorkomen dat je dan maar 1 of 2 stengels gebruikt en de rest na een paar dagen kan weggooien, dit smakelijke recept van mijn moeder.

Oven voorverwarmen op 180 graden
De bleekselderij van draden ontdoen, in stukjes van 3 cm snijden en 10 minuten koken in gezouten water. Afgieten en 3 dl van het kookvocht bewaren.
Roux maken van 30 gram boter en 30 gram bloem, voeg beetje bij beetje het kookvocht toe, 50 gram geraspte kaas erin smelten en afmaken met wat gemalen peper en nootmuskaat.

In een ingevette ovenschaal de bleekselderij, kaassausje er over.
Nog een klein beetje paneermeel (of panko) en kaas er overheen strooien
20 minuten in de oven, of totdat het mooi is gegratineerd.

Ik krijg vaak de vraag of ik veel uitgeef aan de boodschappen. Voor biologisch vlees betaal je wel meer dan voor niet-biologisch vlees, maar dat is appels met peren vergelijken. Zo lang je waar voor je geld krijgt is het niet duur vind ik. Om biologisch vlees in passen in je budget is een vleesloze dag wellicht een optie?! Een andere budgettip is natuurlijk, niets weggooien, ook geen bleekselderij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten