Zoeken in deze blog

zaterdag 17 november 2012

Rode Kool


Rode kool is een echte herfstgroente, goed voor je weerstand want hij bevat ook heel veel vitamine C. Zelfs 5 keer meer dan andijvie.

Ere wie ere toekomt, dit recept heb ik van mijn vader!

Halveer de kool, verwijder de harde kern en snijd in slierten. Bak 2 gesnipperde rode uien 2 minuten in 40 gram boter. Doe er de kool en een glas wijn bij. Vul aan met water tot 3 cm. Voeg 3 laurierblaadjes, 6 kruidnagels, 6 geplette jeneverbessen, 1 kaneelstokje en Z&P toe. Om gedoe te voorkomen doe ik de kruidnagels in een thee-ei.

Breng aan de kook en laat 3 kwartier op het laagste pitje stoven met de deksel op de pan, proef of het gaar is, anders nog een kwartiertje. Schil 2 zure appels en snijd in blokjes, roer deze met 100 gram rozijnen en 1 el honing door de kool en laat het nog 15 minuten op het vuur staan. Eventueel kun je het vocht binden met een zetmeelpapje.

Breng het op smaak met zout en peper.

Lekker met stoofvlees en aardappelpuree!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten