Zoeken in deze blog

donderdag 6 december 2012

Mihoen met biefstuk


Na alle zoetigheid van de Sint heb ik erg veel behoefte aan hartig, groenten en met een kommetje op de bank..!

Dit gerecht is supersnel, supergezond en ook nog eens echt comfort food.

Voor 2 personen maak ik een marinade van
1 el arachide olie
1 el zoute soya saus van Kikkoman
1 el kokosmelk
1 teen knoflook pletten en hakken
½ tl wasabi
Roer dit goed door elkaar en marineer de reepjes biefstuk hier een half uur in op het aanrecht.

Ik wil het straks uit een schaaltje eten met chopsticks, dus hou daar rekening mee als je het vlees snijdt.

150 gram sugar snaps afgehaald, 5 minuten blancheren
een doosje champignons in plakjes snijden
1 ons taugé

Laat 150 gram mihoen 4 minuten wellen in 1,5 l gekookt water, koud afspoelen en laten uitlekken. Ik knip een keer door het hele gebeuren om het wat handzamer te maken.

Klaarzetten:
1 el sesamzaadjes in een droge koekenpan geroosterd
½ rode peper zonder zaadjes in ragfijne reepjes
lente uitje in kleine ringetjes
½ el kokosmelk en ½ el Kikkoman

Verhit 1 el arachide olie in een wok (of ruime koekenpan) roerbak de champignons op hoog vuur tot ze zacht zijn en een kleurtje krijgen, roerbak heel kort de biefstukreepjes mee (ik hou van rood) en roer er van het vuur af de afgegoten sugarsnaps, taugé en de mihoen door. Verdeel over twee kommen en giet de kokosmelk en Kikkoman er over.
Geen zout en peper meer nodig!

Garneer met de rode peper,wat ringetjes lente ui en sesamzaadjes.

Als je dit voor 1 persoon maakt, kun je de mihoen ook vervangen door soeoen, koop je gewoon bij de supermarkt. Dat is een kleine verpakking en heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten