Zoeken in deze blog

maandag 4 februari 2013

Tonijnsalade

Een salade is misschien niet het eerste waar je aan denkt als het zo koud is, maar als het goed is zit een salade vol met vitamine en is het dus juist goed in deze tijd van het jaar.

Deze salade is zo gevuld dat je het brood niet mist. En zo hoop ik niet alleen gezond de winter door te komen maar ook nog in mijn zomerkleding te passen...

een blikje tonijn, uit laten lekken in een zeef en losroeren met een vork
een blikje reuzenbonen of cannellinibonen
1 hard gekookt ei
1 ui in ringen
2 ansjovisfilets
1 el olijfolie
1 el olijfolie extra vergine
1 el kappertjes
1 zongedroogde tomaat in reepjes
1 tomaat in plakjes
vers gemalen peper

Bak de anslovis met de ui op laag vuur in olijfolie totdat het kleurt.

Meng de bonen, tonijn, kappertjes en zontomaat met de extra vergine olijfolie.

Roer het klein gesneden ei en de ui er luchtig door en leg op de plakjes tomaat. Vers gemalen peper er over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten