Zoeken in deze blog

donderdag 14 maart 2013

Galettes de sarrazin


Flesjes van boekweitmeel dus. Vandaag schijnt de zon! Een strakblauwe lucht, adem heel diep in en als je niet naar de sneeuw op de stoep kijkt doe je net alsof de zomer al is begonnen!

In Bretagne kun je dit kopen in stalletjes op de markt!

Een flinke lunch voor 2 personen
85 gram bloem
85 gram boekweitmeel
¼ tl zout
2 eieren, losgeroerd
170 ml volle melk
170 ml water
olijfolie

Doe het zout met de gezeefde bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Roer er met een garde de eieren, melk en water door tot een glad beslag. Laat dit 2 uur staan.

Vet een koekenpan (of crèpepan) licht in met olijfolie en bak dunne flensjes. Keer eventueel om met behulp van een deksel. Je heb als het goed is 8 flensjes. Je kunt ze opstapelen met een stukje bakpapier ertussen.

de vullling
1 el olijfolie
1 teentje knoflook, pletten, pellen en hakken
100 gram spekblokjes
2 preien in ringen
80 gram Tomme-kaas grof geraspt
3 el crème fraîche
zout en peper uit de molen

Verhit de olie in een ruime koekenpan. Voeg de spekjes toe en na een paar minuten de knoflook en prei. Bak de prei onder voordurend roeren in 10 minuten gaar en laat het vocht verdampen.
Voeg van het vuur de kaas en crème fraîche toe, roer goed door, proef en breng op smaak met peper en zout. Leg een lepel van de vulling op een flensje en vouw het 2 keer dubbel tot een driehoek. Meteen eten!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten