Zoeken in deze blog

woensdag 13 maart 2013

Wraps van rijstpapier met carpaccio


Met een klein beetje creativiteit kun je in een handomdraai iets op tafel toveren dat niet slecht is voor je lijn en eet als comfort food. Dit is het gevoel dat ik krijg van de gezonde oosterse keuken!
 
In stoofpotjes kun je azijn gebruiken om het rundvlees malser te maken, zo kwam ik op het idee om het toe te voegen aan deze rolletjes, alleen voor de smaak. Nu kies ik wel een zachte variant, de azijn die je gebruikt voor in de sushirijst.

per persoon:
2 vellen rijstpapier
helft van klein zakje soeoen (als je voor 2 pers. kookt gebruik dan ook een ½ zakje maar de hele courgette)
1 ons carpaccio
1 tl (sushirijst)azijn
½ julienne gesneden courgette
handje taugé, dit moet supervers zijn!
sesamzaadjes, witte, zwarte of gemengd
1 rode peper, als je het niet zo pittig wilt, dan verwijder je de pitjes
1 el kikkoman

Ook nodig:
Een schone schaar, schone theedoek en een scherp mes.

Je kunt misschien de rijstvellen vinden in de supermarkt maar anders zeker bij de aziatische winkel, net als de zwarte sesamzaadjes en azijn.

Halveer de courgette en snijd julienne, dus in super smalle reepjes.

Kook water en giet dat in een kom waar je de soeoen in laat weken. Als het zacht is geworden knip het dan doormidden. Laat goed uitlekken.

Leg de vellen rijstpapier 1 voor 1 in een bord waar je wat heet water in hebt gedaan. Leg ze dan op de theedoek. Leg op 1/3 van de wrap carpaccio, courgette, tauge, rode peper en sprenkel er wat azijn over en verdeel er soeoen over. Garneer met sesamzaadjes. Rol de wrap op.

Erbij een klein schaaltje met kikkoman om te dippen.

Meteen serveren!


Gezond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten